Enchiladas z cieciorką
- oliwa 1 łyżka
- ser cheddar 15 dag.
- czosnek 1 ząbek
- papryka słodka mielona 1 łyżeczka
- papryka chili mielona 1/2 łyżeczki
- kminek 1 łyżeczka
- puree pomidorowe 400g
- cieciorka 300g
- kolendra według uznania
- tortilla kukurydziana 8 szt.
- cebula czerwona 1 szt.
- pomidor 1 szt.
- awokado 1 szt.
- sałata lodowa 1/2 sztuki

Cebule białą kroimy i razem ze zmiażdżonym czosnkiem smażymy na patelni , kolejno dokładamy puree, paprykę, gdy całość zacznie wrzeć zmniejszmy płomień i dusimy jeszcze około 5 minut. Następnie dodajemy cieciorkę i kolendrę. Całość dusimy i mieszamy aż cieciorka będzie miękka. W tym samym czasie przygotowujemy tortille zgodnie z przepisem producenta. Masę wykładamy na tortille, dodajemy poszatkowaną czerwoną cebulę, starty ser, okrojony pomidor, poszatkowaną sałatę, awokado, kminek. Tortille zawijamy i podajemy w tej postaci.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz