niedziela, 28 października 2012

Kuchnia amerykańska 2

Łosoś wędzony - rolada   
 
 

Składniki:

  • ½ łososia wędzonego, pokrojonego w plastry
  • 50 dkg ( 1 lb) serka śmietankowego
  • 6 zabków czosnku
  • sól, pieprz
 
 
 
 

Sposób przygotowania:

 
1. Na płaską blaszkę do pieczenia położyć folię plastikową.

2.Układać plastry ryby taka by zachodziły jedna za drugą (jak dachowki) aż cała blaszka bedzie ułożona.

3. Reszte łososia zmiksować ze serkiem i czosnkiem, dodajac sól i pieprz do smaku.

4. Rozsmarować ser po łososiu, zostawiając ok. 2,5 cm ( 1 inch) od brzegu nie posmarowane.

5. Zwinać to wszystko jak ciasno, tak jak rolade, zapakować w plastik i zostawić w zamrażalniku na noc.

6. Następnego dnia kroić w plastry zaraz po wyjęciu z zamrażalnika, ułożyć na talerzu i zostawić w temp. pokojowej na ok.30 min. aby rozmroziły się.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz