sobota, 27 października 2012

Kuchnia francuska 7

Boeuf bourguignon z warzywami
 

  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 5 ząbków czosnku, zgniecionych
  • 1 cebula, drobno posiekana
  • 1 kg wołowiny pokrojonej w kostkę
  • 2 czerwone papryki pokrojone w paski
  • 500 g pomidorów pokrojonych w kostkę
  • 500 g pieczarek
  • 500 ml czerwonego wina o pełnym bukiecie smaku
  • 2 kostki rosołowe
  • 2 marchewki pokrojone w plasterki
  •  
    1. W brytfance rozgrzać oliwę na średnim ogniu. Dodać zgnieciony czosnek i cebulę i smażyć, aż zmięknie, ok. 5 minut. Dodać wołowinę i smażyć przez 5 minut, aż się przyrumieni.

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz