sobota, 27 października 2012

Kuchnia rosyjska 9

Stroganow z sarniny
 
 
 
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 1 duża cebula, pokrojona w cienkie plasterki
  • 1 żółta papryka, pokrojona w kostkę
  • 300 g makaronu tagliatelle (wstążki)
  • 300 g chudej sarniny bez kości, pokrojonej w cienkie paseczki
  • 225 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
  • 4 łyżki czerwonego wina
  • 2 łyżki brandy
  • 150 ml kwaśnej śmietany
  • 5 łyżek natki pietruszki, posiekanej
  • 2 łyżeczki papryki w proszku
  • sól i pieprz
 
1. Rozgrzać olej na dużej patelni. Wrzucić cebulę i żółtą paprykę. Smażyć na małym ogniu 6–8 minut, aż zmiękną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz