piątek, 26 października 2012

Kuchnia rosyjska

Zupa serowa
 
 
 
 
  • serki topione 20 dag.
  • bulion drobiowy 1 litr
  • cebula 1 szt.
  • śmietana 4 łyżki
  • masło 1 łyżka
  • pietruszka 1 łyżka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • chleb 4 kromki
  • czosnek 1 ząbek

Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na maśle. Zalać wrzącym bulionem i gotować 10 minut. Serki włożyć do bulionu i wymieszać trzepaczką. Zupę zagotować i zdjąć z ognia, połączyć ze śmietaną i doprawić solą i pieprzem. Kromki chleba pokroić w ok. 1 cm kostkę, zrumienić na rozgrzanym na patelni maśle na złoty kolor. Na końcu dodać wyciśnięty czosnek i wymieszać. Zupę podawać posypaną posiekaną natką pietruszki z grzankami.                 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz