niedziela, 28 października 2012

Kuchnia amerykańska 3

Pikantna teksańska zupa   
 
 


Składniki:

  • 2 łyżki średniego chili w proszku
  • 1 łyżka mąki z cieciorki lub mąki pełnoziarnistej
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 4 łyżeczki oliwy
  • 0,7 kg chudej wołowiny
  • 4 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki chipotle (sproszkowanego jalapeno)
 

Sposób przygotowania:

  1. Zmieszać przyprawy i mąkę w miseczce, odstawić.
  2. Pokroić wołowinę w kawałki na jeden kęs.
  3. Czosnek posiekać, na patelni rozgrzać oliwę, poddusić czosnek. Dodać mięso, podsmażyć aż straci różowy kolor.
  4. Dodać zmieszane przyprawy, wymieszać dobrze. Dodać jakieś 100-150 ml wody, zagotować. Zmniejszyć ogień, dusić pod przykryciem około 15 minut.

1 komentarz:

  1. Chyba każdy z nas lubi jeść smaczne posiłki, przyrządzone ze świeżych, wysokiej jakości składników. Możemy takie potrawy gotować u siebie w domu, jak również pójść do restauracji, z kuchnią którą chcielibyśmy poznać. Restauracje to również świetne miejsca na organizację wszelkiego rodzaju imprez oraz spotkań okolicznościowych oraz firmowych.

    OdpowiedzUsuń