sobota, 27 października 2012

Kuchnia francuska 4

Tosty francuskie z ziołami
 
 
  • 4 duże jajka
  • 4 łyżki chudego mleka
  • 1 łyżka natki pietruszki, drobno posiekanej
  • 1 łyżka świeżego szczypiorku, drobno posiekanego
  • ½ łyżeczki posiekanego świeżego tymianku lub szczypta suszonego
  • szczypta słodkiej papryki
  • 4 duże pieczarki lub inne, duże grzyby o płaskich kapeluszach (razem ok. 250 g)
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego
  • 4 plasterki chudego bekonu, okrojone ze skórki i tłuszczu
  • 5 grubych kromek białego pieczywa tostowego
  • sól i pieprz
 
1. Roztrzepać jajka z mlekiem, większością natki pietruszki, szczypiorkiem, tymiankiem i papryką w głębokim talerzu. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz