środa, 24 października 2012

Kuchnia meksykańska

Burrito z wołowiną
 
  • oliwa 1 łyżka
  • mielona wieprzowina 1/2 kg.
  • cebula 1 szt.
  • czosnek 1 ząbek
  • kminek mielony 1 łyżeczka
  • chili 1/4 łyżeczki
  • pomidory z puszki 400g
  • fasola czerwona 300g
  • tortilla pszenna 4 szt.
  • ser cheddar 120g
  • ostra papryka 1 łyżeczka
  • kolendra 1 łyżka
  • śmietana kwaśna 180g
Mięso mielone wołowe smażymy na patelni z rozgrzaną oliwą, dodajemy podkrojoną cebulę, czosnek, kminek, chili, mieszamy. Na koniec dodajemy pomidory i fasolę, całość zalewamy 120 ml wody i dusimy pod przykryciem około 15minut. Kolejno nadziewamy tortille sosem mięsnym, układamy je na blaszce do pieczenia, posypujemy startym grubo serem i papryką, całość pieczemy aż ser się roztopi w temperaturze 200 stopni. Podajemy na gorąco dekorując śmietaną.             

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz