piątek, 26 października 2012

Kuchnia rosyjska 7

Pierożki drożdżowe z mięsem
 
 
CIASTO :
  • 700 g mielonej wołowiny
  • 1 drobno posiekana cebula
  • 1 łyżeczka soli
  • mielony czarny pieprz do smaku
  • suszony koperek do smaku

NADZIENIE:

  • 7 g suchych aktywnych drożdży
  • 60 ml (1/4 szklanki) ciepłej wody
  • 235 ml (1 szklanka) mleka
  • 3 jajka
  • 120 ml (1/2 szklanki) oleju roślinnego
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 500 g (4 szklanki) mąki pszennej
  • 700 ml (3 szklanki) oleju do smażenia
 
 
1.
Na patelni na średnim ogniu podsmażyć mieloną wołowinę, aż się równo zrumieni; odlać tłuszcz. Dodać cebulę i podsmażać z wołowiną, aż się zeszkli. Doprawić solą, pieprzem i suszonym koperkiem do smaku. Pozostawić do ostygnięcia.
     

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz