sobota, 27 października 2012

Kuchnia amerykańska

Domowa zupa warzywna z wołowiną
 
  • 500 g mielonej wołowiny
  • 1 cebula, pokrojona w kostkę
  • 6 czerwonych ziemniaków, drobno pokrojonych
  • 5 marchewek, pokrojonych w cienkie plasterki
  • 120 ml (1/2 szkl.) wody
  • 1 puszka (450 g) kukurydzy, odsączonej
  • 250 g mrożonej lub świeżej fasolki szparagowej
  • 1300 ml soku warzywno-pomidorowego
  • 235 ml (1 szkl.) wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka zmielonego czarnego pieprzu


 

1. W dużym garnku, na średnim ogniu, pod przykryciem podgotować wołowinę z cebulą i ziemniakami, aż mięso nie będzie już różowe, a ziemniaki zmiękną (10 do 15 minut).



1 komentarz:

  1. Bardzo dobra zupa. Sprawdziłam Twój przepis i bardzo mi smakowało tym bardziej, że przepadam za wołowiną i w ogóle za kuchnią amerykańska. Bardzo dobra kuchnia amerykańska jest też w Road American. Sprawdź sobie może czymś się zainspirujesz http://www.roadamerican.pl/

    OdpowiedzUsuń