czwartek, 25 października 2012

Kuchnia meksykańska 5

Zupa meksykańska z wieprzowiną
 
 
  • bazylia    według uznania
  • papryka słodka mielona   według uznania
  • papryka chili  1 szt.
  • pieprz według uznania
  • oregano według uznania
  • sól według uznania
  • przecier pomidorowy 1 puszka
  • fasola czerwona 1 puszka
  • kukurydza 1 puszka
  • papryka czerwona 1 szt.
  • cebula 3 szt.
  • mięso mielone wieprzowe 1/2 kg.
Całą zawartość puszek wlać do garnka. Następnie dolać wody tak aby całość była rzadka. Przyprawić łyżeczką soli oraz pieprzu i gotować na wolnym ogniu. Międzyczasie podsmażyć mięso mielone doprawione solą, pieprzem, papryką chili, papryką słodką, bazylią i oregano. Po chwili dodać pokrojoną w kostkę cebule a po kilku minutach pokrojoną w kostkę paprykę. Całość podsmażać do momentu gdy cebula wraz z papryką będą miękkie. Następnie całość dodać do garnka i wcisnąć jednocześnie 5 ząbków czosnku. Doprawić solą, pieprzem, chili, papryką słodką, bazylia. Dolać wody tak aby powstała rzadką zupa i zagotować. Po zagotowaniu podać.            

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz