środa, 24 października 2012

Kuchnia meksykańska 3

Chimichanga z wieprzowiną
 
 
 
  • chili   jalapeno zielone 2 szt.
  • cebula czerwona  1 szt.
  • kolendra 1/2 szklanki
  • kminek 1 łyżeczka
  • sól 1 łyżeczka
  • woda 750 ml.
  • czosnek 3 ząbki
  • pieprz 2 ziarenka
  • mięso wieprzowe 600g
  • tortilla pszenna 8 szt.
  • olej według uznania
 
Mięso ugotować w wodzie razem z czosnkiem, pieprzem, solą i kminkiem pod przykryciem na wolnym ogniu około godziny. Po ostygnięciu mięso pokroić razem z czosnkiem. Kolejno pokroić paprykę, usunąć szypułki i gniazda nasion, cebulę pokroić, całość dodać do mięsa. Tak przygotowanym nadzieniem smarujemy tortille, zwijamy je w ruloniki a następnie smażymy na rozgrzanym oleju.            

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz