czwartek, 25 października 2012

Kuchnia meksykańska 6

Tortilla z kurczakiem
 
 
 
  • pomidor 1 szt.
  • awokado 1 szt.
  • cebula czerwona 1 szt.
  • kolendra 2 łyżki
  • salsa pomidorowa 130g
  • kurczak 400g
  • tortilla pszenna 8 szt.
  • pomidor 2 szt.
  • papryczka chili jalapeno marynowana 2 łyżeczki
  • czosnek 1 ząbek
  • sok z limonki 1 łyżka
 
 
 
Na początku przygotowujemy salsę łącząc ze sobą składniki: 2 posiekane pomidory, papryczki jalapeno, kolendrę, 1 ząbek czosnku, sok z limonki. Kolejno kroimy pomidora, cebulkę, awokado, i łączymy z salsą i kolendrą. Kurczaka kroimy na drobne kawałki i smażymy na patelni, łączymy go z pozostałymi składnikami i nadziewamy nim tortille wcześniej podgrzane np. w mikrofali.            


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz