środa, 31 października 2012

Kuchnia japońska 7

Ciasteczka Imbirowe z Sezamem
 
 
SKŁADNIKI :
 
  • 70 g masła
  • 85 g cukru
  • szczypta soli
  • 150 g mąki
  • 2 łyżki zimnej wody
  • 3 łyżki startego imbiru
  • sezam do posypania



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1. Piekarnik nagrzać do 175 stopni.

2. Masło z cukrem i solą zmiksować na puszystą masę, po czym wsypać mąkę, zmiksować, dodać wodę oraz imbir i dokładnie wyrobić.

3. Rozwałkować ciasto pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość pół cm.

4. Wyciąć kółeczka, posmarować delikatnie wodą i posypać sezamem. Piec 10 -15 min.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz