czwartek, 25 października 2012

Kuchnia meksykańska 4

Taco
 
 
 
  • ser żółty według uznania
  • pomidory 3 szt.
  • sos chili według uznania
  • sól według uznania
  • wołowina zmielona 1/2 kg.
  • czosnek posiekany 1 ząbek
  • cebula posiekana 1 szt.
  • olej według uznania
  • sałata 5 listków
  • tortilla 5 szt.
  • pieprz według uznania
 
Mięso, czosnek i cebulę usmażyć na patelni z olejem. Po usmażeniu odlać nadmiar tłuszczu. Dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. Do każdej upieczonej tortilli nakładać nadzienie z mięsa, oraz pokrojone w kostkę pomidory, liść sałaty, łyżeczka sosu i drobno utarty ser.             
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz