Caprese
- 4 duże dojrzałe pomidory
- 1 opakowanie pomidorków koktajlowych
- 1 opakowanie sera mozzarella
- 1 opakowanie mozzarella mini
- bazylia
- oliwa z oliwek
- pieprz świeżo mielony
1.Pomidory i pomidorki koktajlowe umyć, duże pokroić na grubsze plastry jednakowej grubości, małe odłożyć.
2. Mozzarellę wyjąć z zalewy, pokroić w plastry takiej samej grubości jak pomidory.
3. Mini mozzarellę odsączyć i odłożyć.
4. Na środku białego talerza układać na przemian plastry pomidorów i mozzarelli. Dokoła obłożyć pomidorkami koktajlowymi i mini mozzarellą.
5. Oprószyć grubo zmielonym świeżym pieprzem. Skropić oliwą z oliwek.
6. Ozdobić listkami świeżutkiej bazylii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz