Pikantna teksańska zupa
Składniki:
- 2 łyżki średniego chili w proszku
- 1 łyżka mąki z cieciorki lub mąki pełnoziarnistej
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 4 łyżeczki oliwy
- 0,7 kg chudej wołowiny
- 4 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki chipotle (sproszkowanego jalapeno)
Sposób przygotowania:
- Zmieszać przyprawy i mąkę w miseczce, odstawić.
- Pokroić wołowinę w kawałki na jeden kęs.
- Czosnek posiekać, na patelni rozgrzać oliwę, poddusić czosnek. Dodać mięso, podsmażyć aż straci różowy kolor.
- Dodać zmieszane przyprawy, wymieszać dobrze. Dodać jakieś 100-150 ml wody, zagotować. Zmniejszyć ogień, dusić pod przykryciem około 15 minut.
Chyba każdy z nas lubi jeść smaczne posiłki, przyrządzone ze świeżych, wysokiej jakości składników. Możemy takie potrawy gotować u siebie w domu, jak również pójść do restauracji, z kuchnią którą chcielibyśmy poznać. Restauracje to również świetne miejsca na organizację wszelkiego rodzaju imprez oraz spotkań okolicznościowych oraz firmowych.
OdpowiedzUsuń