Burrito z wołowiną
- oliwa 1 łyżka
- mielona wieprzowina 1/2 kg.
- cebula 1 szt.
- czosnek 1 ząbek
- kminek mielony 1 łyżeczka
- chili 1/4 łyżeczki
- pomidory z puszki 400g
- fasola czerwona 300g
- tortilla pszenna 4 szt.
- ser cheddar 120g
- ostra papryka 1 łyżeczka
- kolendra 1 łyżka
- śmietana kwaśna 180g
Mięso mielone wołowe smażymy na patelni z rozgrzaną oliwą, dodajemy podkrojoną cebulę, czosnek, kminek, chili, mieszamy. Na koniec dodajemy pomidory i fasolę, całość zalewamy 120 ml wody i dusimy pod przykryciem około 15minut. Kolejno nadziewamy tortille sosem mięsnym, układamy je na blaszce do pieczenia, posypujemy startym grubo serem i papryką, całość pieczemy aż ser się roztopi w temperaturze 200 stopni. Podajemy na gorąco dekorując śmietaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz