Zupa meksykańska z wieprzowiną
- bazylia według uznania
- papryka słodka mielona według uznania
- papryka chili 1 szt.
- pieprz według uznania
- oregano według uznania
- sól według uznania
- przecier pomidorowy 1 puszka
- fasola czerwona 1 puszka
- kukurydza 1 puszka
- papryka czerwona 1 szt.
- cebula 3 szt.
- mięso mielone wieprzowe 1/2 kg.
Całą zawartość puszek wlać do garnka. Następnie dolać wody tak aby całość była rzadka. Przyprawić łyżeczką soli oraz pieprzu i gotować na wolnym ogniu. Międzyczasie podsmażyć mięso mielone doprawione solą, pieprzem, papryką chili, papryką słodką, bazylią i oregano. Po chwili dodać pokrojoną w kostkę cebule a po kilku minutach pokrojoną w kostkę paprykę. Całość podsmażać do momentu gdy cebula wraz z papryką będą miękkie. Następnie całość dodać do garnka i wcisnąć jednocześnie 5 ząbków czosnku. Doprawić solą, pieprzem, chili, papryką słodką, bazylia. Dolać wody tak aby powstała rzadką zupa i zagotować. Po zagotowaniu podać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz