Boeuf bourguignon z warzywami
100 ml oliwy z
oliwek
5 ząbków
czosnku, zgniecionych
1 cebula, drobno
posiekana
1 kg wołowiny
pokrojonej w kostkę
2 czerwone
papryki pokrojone w paski
500 g pomidorów
pokrojonych w kostkę
500 g pieczarek
500 ml czerwonego wina o pełnym bukiecie smaku
2 kostki
rosołowe
2 marchewki
pokrojone w plasterki
1. W brytfance rozgrzać oliwę na średnim
ogniu. Dodać zgnieciony czosnek i cebulę i smażyć, aż zmięknie, ok. 5 minut.
Dodać wołowinę i smażyć przez 5 minut, aż się przyrumieni.
2. Dodać paprykę, pomidory, marchew i
czerwone wino. Rozpuścić w tym kostki rosołowe i gotować przez kilka minut, a
następnie dodać pieczarki
3. Dusić przez około 1 godzinę na małym
ogniu, aż wołowina będzie miękka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz