Łosoś wędzony - rolada
Składniki:
- ½ łososia wędzonego, pokrojonego w plastry
- 50 dkg ( 1 lb) serka śmietankowego
- 6 zabków czosnku
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
2.Układać plastry ryby taka by zachodziły jedna za drugą (jak dachowki) aż cała blaszka bedzie ułożona.
3. Reszte łososia zmiksować ze serkiem i czosnkiem, dodajac sól i pieprz do smaku.
4. Rozsmarować ser po łososiu, zostawiając ok. 2,5 cm ( 1 inch) od brzegu nie posmarowane.
5. Zwinać to wszystko jak ciasno, tak jak rolade, zapakować w plastik i zostawić w zamrażalniku na noc.
6. Następnego dnia kroić w plastry zaraz po wyjęciu z zamrażalnika, ułożyć na talerzu i zostawić w temp. pokojowej na ok.30 min. aby rozmroziły się.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz