Armia pająków na Halloween
500 g gotowej
mieszanki do wypieku czekoladowych babeczek (lub muffinów)
500 g czarnych
pasków lukrecji
500 g gotowego
kremu lub lukru czekoladowego
małe okrągłe żelki, lentilki lub białe
groszki na oczy
1. Przygotować babeczki zgodnie z
instrukcją na opakowaniu. Zostawić do ostygnięcia.
2. Pokroić paski lukrecj na 8 cm kawałki.
Udekorować 2 babeczki lukrem i zanim lukier ostygnie powkładać po dwóch stronach
babeczki, na brzegach, po 3 nogi z lukrecji. Z przodu przykleić oczy z żelków
lub groszków. Można też dodać kły z innych żelków, albo narysować je
dekoratorskim lukrem, aby uzyskać jak najbardziej przerażający efekt. Powtórzyć
czynność z pozostałymi babeczkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz