Domowa zupa warzywna z wołowiną
- 1 cebula, pokrojona w kostkę
- 6 czerwonych ziemniaków, drobno pokrojonych
- 5 marchewek, pokrojonych w cienkie plasterki
- 120 ml (1/2 szkl.) wody
- 1 puszka (450 g) kukurydzy, odsączonej
- 250 g mrożonej lub świeżej fasolki szparagowej
- 1300 ml soku warzywno-pomidorowego
- 235 ml (1 szkl.) wody
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka zmielonego czarnego pieprzu
1. W dużym garnku, na średnim ogniu, pod
przykryciem podgotować wołowinę z cebulą i ziemniakami, aż mięso nie będzie już
różowe, a ziemniaki zmiękną (10 do 15 minut).
Bardzo dobra zupa. Sprawdziłam Twój przepis i bardzo mi smakowało tym bardziej, że przepadam za wołowiną i w ogóle za kuchnią amerykańska. Bardzo dobra kuchnia amerykańska jest też w Road American. Sprawdź sobie może czymś się zainspirujesz http://www.roadamerican.pl/
OdpowiedzUsuń