Chimichanga z wieprzowiną
- chili jalapeno zielone 2 szt.
- cebula czerwona 1 szt.
- kolendra 1/2 szklanki
- kminek 1 łyżeczka
- sól 1 łyżeczka
- woda 750 ml.
- czosnek 3 ząbki
- pieprz 2 ziarenka
- mięso wieprzowe 600g
- tortilla pszenna 8 szt.
- olej według uznania
Mięso ugotować w wodzie razem z czosnkiem, pieprzem, solą i kminkiem pod przykryciem na wolnym ogniu około godziny. Po ostygnięciu mięso pokroić razem z czosnkiem. Kolejno pokroić paprykę, usunąć szypułki i gniazda nasion, cebulę pokroić, całość dodać do mięsa. Tak przygotowanym nadzieniem smarujemy tortille, zwijamy je w ruloniki a następnie smażymy na rozgrzanym oleju.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz