Najlepsze ratatouille
- 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę
- 1 żółta papryka, pokrojona w kostkę
- 300 g bakłażana, pokrojonego w kostkę
- 300 g cukinii, pokrojonej w plastry
- 300 g pomidorów, pokrojonych w kostkę
- 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
- 3 do 6 łyżek oliwy z oliwek
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- sól morska
- 1 łodyżka rozmarynu, drobno posiekana
- 1 łodyżka tymianku, drobno posiekana
- świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
1. W głębokiej patelni rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę. Wyjąć cebulę z patelni i odstawić. Krótko przesmażyć warzywa (z wyjątkiem pomidorów) po jednym na raz na oliwie na średnim ogniu, na tej samej patelni, aż warzywa będą lekko przyrumienione. Wyjąć z patelni i odsączyć na sicie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz