Polędwiczki W Cieście Tempura
SKŁADNIKI :
- 150 g mąka tempura
- 1 szklanka wody
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 400 g polędwicy wieprzowej
- 1 łyżka grzybowego
- sosu sojowego1 łyżka sosu barbecue bulgogi
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Polędwicę wieprzową kroimy na nieduże kawałki. Mięso w misce polewamy sosem barbecue oraz 1 łyżką grzybowego sosu sojowego. Całość dokładnie mieszamy. Tak zamarynowane mięso odstawiamy na jakiś czas do lodówki.
2. Do 150 gram mąki tempury dodajemy 1/2 łyżeczki ostrej papryki oraz stopniowo dolewamy wodę wyrabiając, tak aby powstała masa była trochę gęściejsza niż ciasto naleśnikowe.
3. Zamarynowane polędwiczki zanurzamy w cieście z tempury, smażymy na głębokim tłuszczu na złoto-brązowy kolor. Polędwiczki muszą być chrupkie. Usmażone polędwiczki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych i podajemy z sosem słodko-kwaśnym. Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz