Spatzle na boczku, wołowinie i cebuli
Składniki:
- 1 opakowanie świeżych Spatzle , (do kupienia w lodówkach w Lidlu)
- 100g wędzonego boczku
- 100g konserwowanej wołowiny z puszki
- 2 cebule od dymki
- szczypiorek od dymki
- 1 pomidor
- pietruszka
- pieprz, chilli
- ząbek czosnku
Sposób przygotowania:
- Mięso podsmażamy bez dodatku tłuszczu na teflonowej patelni, od razu dodajemy posiekaną cebulę, chilli i pieprz. Jak mięso się zarumieni, cebula zmięknie, dodajemy czosnek i pokrojonego w kostkę pomidora, smażymy 5min. Dodajemy zagotowane Spatzle, całość mieszamy posypujemy pietruszką, podsmażając jeszcze kolejne 3-5min. Na talerzu posypujemy świeżym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz