poniedziałek, 29 października 2012

Kuchnia niemiecka 4

Spatzle na boczku, wołowinie i cebuli   
 
 

Składniki:

  • 1 opakowanie świeżych Spatzle , (do kupienia w lodówkach w Lidlu)
  • 100g wędzonego boczku
  • 100g konserwowanej wołowiny z puszki
  • 2 cebule od dymki
  • szczypiorek od dymki
  • 1 pomidor
  • pietruszka
  • pieprz, chilli
  • ząbek czosnku
 
 

Sposób przygotowania:

  1. Mięso podsmażamy bez dodatku tłuszczu na teflonowej patelni, od razu dodajemy posiekaną cebulę, chilli i pieprz. Jak mięso się zarumieni, cebula zmięknie, dodajemy czosnek i pokrojonego w kostkę pomidora, smażymy 5min. Dodajemy zagotowane Spatzle, całość mieszamy posypujemy pietruszką, podsmażając jeszcze kolejne 3-5min. Na talerzu posypujemy świeżym szczypiorkiem.
    

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz