Sernik królewski
Masa 1:
- 1 kg sera
- 2 jajka
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- cukier waniliowy
- 2 budynie waniliowe
- 4 jajka
- 10 dag cukru pudru
- 0.5 kostki margaryny
- cukier waniliowy
Z podanych składników wyrobić ciasto i wyłożyć je na
blachę. Ser zmielić, utrzeć z cukrem i jajkami, dodając mąkę ziemniaczaną i
cukier waniliowy. Masę serową wyłożyć na ciasto. Piec ok. 1 h. Ugotować budyń z
0.5 l mleka, do zimnego dodać żółtka. Margarynę ucierać, dodając zimny budyń i
cukier puder. Białka ubić i dodać do masy. Na upieczone i ostudzone ciasto z
serem wyłożyć krem. Polać polewą czekoladową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz