Sajgonki Z Makaronem I Warzywami
SKŁADNIKI DO SAJGONEK:
- 18 arkuszy - papier ryżowy
- 60 g - makaron sojowy
- 1/2 średniej marchewki (60 g), grubo potartej
- 350 g kapusty pekińskiej, drobno poszatkowanej
- 1 łyżka - sos rybny
- 1 łyżka białego cukru
- 60 ml soku z cytryny
- gorąca woda
1. Na początku w średniej misce zalewamy makaron sojowy wrzącą wodą, po czym odstawiamy na 5 minut i odcedzamy.
2. Do średniej miski wlewamy sos rybny, 60 ml soku z cytryny, łyżkę cukru, mieszamy, aż cukier się rozpuści. Następnie dodajemy grubo potartą marchewkę, wcześniej odcedzony makaron sojowy oraz 350 gram drobno poszatkowanej kapusty pekińskiej, całość dokładnie mieszamy.
3. Papier ryżowy namaczamy w ciepłej wodzie, po czym przekładamy na suchy talerz, nakładamy trochę farszu i formujemy sajgonki. Zawijamy na początku od siebie oraz po bokach, a na końcu całość. Czynność powtarzamy z resztą papieru ryżowego oraz farszu. Sajgonki podajemy ze słodkim sosem chilli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz