czwartek, 1 listopada 2012

Kuchnia wietnamska 6

Zupa z wołowiną po wietnamsku

Składniki:

  • 4 litry bulionu wołowego
  • 1 duża cebula, pokrojona w talarki
  • 6 plasterków świeżego imbiru
  • 1 trawa cytrynowa
  • 1 laska cynamonu
  • 1 łyżeczka ziaren pieprzu
  • 500 g polędwicy wołowej, pokrojonej na cienkie plasterki
  • 200 g świeżych kiełków fasoli
  • 1 szklanka świeżej bazylii
  • 1 szklanka świeżych listków mięty
  • 1 szklanka świeżej kolendry
  • 3 świeże papryczki jalapeno, pokrojone w krążki
  • 2 limonki pokrojone w kliny
  • 500 g makaronu ryżowego
  • 1/2 łyżki sosu hoisin
  • 1 kropla sosu chili
  • 3 łyżki sosu rybnego

Metoda przygotowania:

 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz