wtorek, 6 listopada 2012

Kuchnia grecka 7

Kofta z jagnięciny z owocami
 

Składniki:

  • 1 jabłko
  • ½ pigwy
  • 1 mała cebulka
  • 280 g chudej zmielonej jagnięciny
  • 3 ząbki czosnku, posiekane
  • 2 łyżki niskotłuszczowego jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki świeżej kolendry, posiekanej
  • 2 łyżeczki zmielonego kminu rzymskiego
  • 2 łyżeczki papryki
  • ½ łyżeczki curry
  • ½ łyżeczki imbiru
  • duża szczypta suszonych płatków chili
  • ¾ łyżeczki soli
  • 85 g rodzynek
  • 2 kopiaste łyżki orzeszków piniowych
  • 2 kromki chleba pełnoziarnistego, kruszone
  • 1 jajko, ubite
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
 

Metoda przygotowania:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz