wtorek, 23 października 2012

Kuchnia włoska 12

Caprese 
 

     

  • 4 duże dojrzałe pomidory
  • 1 opakowanie pomidorków koktajlowych
  • 1 opakowanie sera mozzarella
  • 1 opakowanie mozzarella mini
  • bazylia
  • oliwa z oliwek
  • pieprz świeżo mielony




1.Pomidory  i pomidorki koktajlowe umyć, duże pokroić na grubsze plastry jednakowej grubości, małe odłożyć.
2. Mozzarellę wyjąć z zalewy, pokroić w plastry takiej samej grubości jak pomidory.
3. Mini mozzarellę odsączyć i odłożyć.
4. Na środku białego talerza układać na przemian plastry pomidorów i mozzarelli. Dokoła obłożyć pomidorkami koktajlowymi i mini mozzarellą.
5. Oprószyć grubo zmielonym świeżym pieprzem. Skropić oliwą z oliwek.
6. Ozdobić listkami świeżutkiej bazylii.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz